FacebookTwitterLinkedIn

Complexul de birouri cu o suprafață de 17.000 mp a fost achiziționat de White Star Real Estate împreună cu partenerii săi în 2019, cu intenția de a crea un proiect mixt: prima fază va cuprinde două clădiri rezidențiale, în prezent în construcție, urmate de o clădire destinată unei grădinițe, trei clădiri de birouri și 5.000 mp de spații comerciale. Investitorul a anunțat că va colabora cu compania de consultanță Griffes pentru promovarea proiectului Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Pe lângă componenta rezidențială, care este deja în construcție și va totaliza 268 de apartamente ce vor fi livrate în 2023, White Star Real Estate plănuiește să lanseze următoarele faze ale dezvoltării, care vor presupune o investiție totală de 75 milioane de euro. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 20.000 mp și va include 32.000 mp de spații de birouri în cele trei clădiri.

Proiectat pe locul fostei fabrici de mobilă Libertatea, Liberty Technology Park găzduiește în prezent chiriași precum Siemens, Capgemini, IBM, Majorel, complexul fiind ocupat în principal de centre de tehnologie, dar și centre de cercetare-dezvoltare de renume internațional.

Componenta de birouri va oferi suprafețe începând de la 800 până la aproape 4.000 mp, iar proiectul va fi construit în conformitate cu criteriile de dezvoltare durabilă și va fi certificat BREEAM.

Griffes va oferi o gamă completă de servicii concepute pentru a personaliza strategia comercială pentru Liberty, de la consiliere în proiectare până la închiriere și activități proactive de comercializare și comunicare atât cu clienții cât și cu comunitatea.