FacebookTwitterLinkedIn

Compania aviatică low-cost Blue Air este începând cu data de 6 septembrie subiectul cel mai mediatizat în mass-media. Conform datelor companiei de monitorizare mediaTRUST, cazul Blue Air a avut o mediatizare uriașă în mass-media, înregistrând aproape 7.000 de materiale (presă scrisă, radio, TV, online si social media), în doar două zile: 6 și 7 septembrie!

„Datorită unei situatii neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei BlueAir de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană BlueAir Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022.” – este anunțul Blue Air, publicat în data de 6 septembrie.

În perioada 6- 7 septembrie 2022, publicațiile au avut audiență generală de peste 80 de milioane de contacte, ceea ce înseamnă că fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise despre subiectul Blue Air de aproape 5 ori, analizând toate mediile (presă scrisă, radio, TV, online si social media).

Cele mai multe mențiuni despre cazul Blue Air: doar în online și social media s-au înregistrat aproape 6.000 mențiuni în două zile (6 și 7 septembrie).

Întregul conținut din această perioadă a generat un reach de peste 18 milioane de contacte potențiale, așadar fiecare român a intrat în contact cu mesajele pe subiectul Blue Air cel puțin o dată în două zile. 

La TV s-a înregistrat cel mai mare reach, 35.712.000 contacte. Din calculele mediaTRUST, fiecare român a putut intra în contact cu mențiunile despre Blue Air de peste 2 ori în cele două zile, 6-7 septembrie.

Televiziunile care au relatat cel mai frecvent ultimele știri despre criza Blue Air au fost Digi24, Euronews Romania, Antena 3 și B1TV.

Doar în online și social media s-au înregistrat aproape 6.000 mențiuni în două zile (6 și 7 septembrie)

mediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est.