Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

WhatsApp, aplicația de mesagerie preferată de atacatorii care folosesc tehnici de phishing

Cea mai mare parte a link-urilor rău intenționate detectate între decembrie 2020 și mai 2021 au fost trimise prin WhatsApp (89,6%), arată datele furnizate de Kaspersky.
Wroclaw,,Poland,-,February,19,,2020:,Word,Message,Made,Of

Aplicația Telegram ocupă poziția secundă cu 5,6%, Viber este pe locul trei, cu o pondere de 4,7%, iar Hangouts are mai puțin de un procent. Analiza mai arată că țările care au înregistrat cel mai mare număr de atacuri de phishing au fost Rusia (46%), Brazilia (15%) și India (7%).

Cel mai mare număr de link-uri rău intenționate a fost detectat pe WhatsApp, parțial datorită faptului că este cea mai populară aplicație de acest fel la nivel global. Cea mai mare pondere a acestor mesaje a fost detectată în Rusia (42%), Brazilia (17%) și India (7%). Telegram a avut cel mai mic număr de detecții, dar a fost similară în ceea ce privește punctele geografice cu WhatsApp.

În ceea ce privește Viber și Hangouts s-a observat un număr mai mic de detectări înregistrate. Diferența cheie dintre ele este reprezentarea regională. Cel mai mare număr de detectări în Viber a fost identificat mai ales în Rusia cu 89%, și în țările CIS – Ucraina 5% și Belarus 2%, iar majoritatea atacurilor de acest fel legate de Hangouts au fost detectate în SUA (39%) și Franța (39%).

La nivel global fiind înregistrate 480 de detectări pe zi, iar între decembrie 2020 și mai 2021, au fost înregistrate 91.242 de detectări la nivel global.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii