FacebookTwitterLinkedIn

Louis Moinet Astronef. Dansul tourbillonurilor
Brandul Louis Moinet își fixează ținte aproape inaccesibile și reușește cumva să le atingă. Bineînțeles, noi aflăm despre aceste proiecte doar atunci când sunt definitivate, creațiile dovedindu-se mereu uimitoare. Observând evoluția colecției Louis Moinet, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva brandul va ajunge la momentul în care îndrăzneala imaginației să-i depășească abilitățile tehnice. Proprietarul său, Jean-Marie Schaller, desfide o astfel de posibilitate. În 2020 a lansat impresionantul Space Revolution, apoi, în 2021, colecțiile 8 Marvels of the World și Moon Race, iar la Watches & Wonders 2022 a adus un ceas lansat în a doua jumătate a anului trecut, Astronef. Mecanismul acestuia adaptează tehnologia dezvoltată pentru Space Revolution: navetele spațiale sunt înlocuite de două tourbillonuri care se învârt ca niște sateliți, pe niveluri diferite, împreună cu contragreutățile lor din aur, intersectându-se o dată la 3 minute și 20 de secunde. Trei ani de cercetare au fost necesari pentru construirea acestui mecanism complex, ce conține 471 de componente. Astronef este manufacturat în serie foarte mică, de opt exemplare (360.000 de franci elvețieni).

Le Régulateur Louis Erard x seconde/seconde/. Călătorii în timp și spațiu
Printre noutățile brandului Louis Erard se numără ceasuri interesante, precum Excellence Guilloché Main II și Petite Seconde Terracotta.
Am ales să vă prezint un model neobișnuit, care se vrea un fel de ironie la adresa lumii digitale: Le Régulateur Louis Erard x seconde/seconde/.
Așa cum se vede din numele său, vorbim despre o colaborare, anume cu Romaric André, fondatorul companiei seconde/seconde/. Din acest parteneriat a rezultat un ceas cu un cadran memorabil, care transformă arătătorul minutelor și marcajul din dreptul orei 3 în elemente centrale: aliniate, ele compun mesajul „404 Error”. Probabil că acesta va fi și numele sub care modelul va rămâne cunoscut printre fanii Louis Erard. 404 Error este echipat cu calibrul Sellita SW266-1, care animă cele trei zone de afișaj (orele, minutele, secundele), și costă 2.404 franci elvețieni.