FacebookTwitterLinkedIn

Walmart renunță la sute de angajați corporatiști, într-un efort de restructurare care presupune tăierea a aproximativ 200 de locuri de muncă.

Conform Wall Street Journal, care a citat surse apropiate chestiunii, retailerul și-a notificat angajații din sediul său din Bentonville, Arkansas și din alte birouri corporative despre decizia sa de restructurare.

„Ne actualizăm structura și dezvoltăm anumite roluri pentru a oferi claritate și a poziționa mai bine compania pentru un viitor puternic”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Walmart, Anne Hatfield, pentru Reuters într-o declarație trimisă prin e-mail. De asemenea, compania investește și creează locuri de muncă în sectoarele de comerț electronic, tehnologie, sănătate și bunăstare, a adăugat ea.

Mai multe companii, printre care Tesla, Netflix și Coinbase Global, au redus, de asemenea, locurile de muncă și angajările, pe măsură ce creșterea economică globală încetinește din cauza ratelor mai mari ale dobânzilor, a inflației și a unei crize energetice în Europa.