FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 40% dintre români iau în considerare cumpărarea autovehiculelor hibride pentru că sunt mai ieftine decât mașinile complet electrice și pentru că au taxe mai mici, însă doar 9% consideră că poluarea cauzată de procesul de producere a bateriilor vehiculelor electrice este importantă.

”Poluarea provenită din arderea combustibilului în cazul mașinilor convenționale este mai îngrijorătoare pentru respondenți decât poluarea provenită din producția bateriilor pentru vehiculele electrice”, se arată într-un studiu efectuat de agenția de cercetare de piață Cult Research. 

Pe locul al doilea în topul preferințelor motorizării se află mașinile complet electrice cu 19%, urmate de cea cele pe motorină, cu 16%.

Cea mai puțin luată în calcul motorizare este cea bazată pe hidrogen, doar 3% dintre respondenți vizând acest tip de propulsie pentru viitorul vehicul.                                                                                  

Participanții la studiu consideră că principalul dezavantaj al autovehiculelor electrice este prețul de achiziție, mult prea mare ridicat indiferent de subvențiile acordate de stat.

Autonomia scăzută față de o mașină convențională și infrastructura încă slab dezvoltată a stațiilor de încărcare însumează ambele mai mult de 50% în opiniile participanților la studiu.