FacebookTwitterLinkedIn

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară a Ucrainei și despre planurile de reconstrucție postbelică.

Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, despre problema stabilității financiare a Ucrainei și a pregătirilor pentru reconstrucția postbelică. Avem planuri clare pentru moment, precum și o viziune asupra perspectivelor. Sunt sigur că cooperarea dintre FMI și Ucraina va continua să fii una productivă”, a transmis Zelenski într-o postare pe Twetter.

Ulterior, Georgieva a confirmat postarea președintelui ucrainean printr-un tweet. „Mulțumesc pentru apelul foarte bun de astăzi (…) Sprijinul este esențial pentru a pune bazele reconstrucției unei #Ucraine moderne”, a transmis aceasta.

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că va participa săptămâna aceasta la reuniunile Fondului Monetar Internațional și la întrunirile Băncii Mondiale de la Washington, potrivit Reuters. Acesta a subliniat că va încerca să obțină mai multă asistență financiară pentru Ucraina.