FacebookTwitterLinkedIn

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a fost primit miercuri, 21 decembrie, la Casa Albă, de către liderul american, Joe Biden. Este prima vizită a lui Volodimir Zelenski în străinătate, de la începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Volodimir Zelenski şi Joe Biden au discutat despre continuarea cooperării pentru a contracara agresiunea Rusiei. Șeful Casei Albe a subliniat că preşedintele rus, Vladimir Putin, încearcă să folosească iarna ca armă, însă a subliniat că poporul ucrainean continuă să inspire întreaga lume.

Joe Biden: „Vom întări capacitatea Ucrainei de a se apăra, în special apărarea aeriană cu bateria de rachete Patriot și vom antrena forțele ucrainene în ceea ce priveşte utilizarea acesteia”, conform RRA.

Volodimir Zelenski i-a înmânat omologului său american o medalie trimisă de pe front de către un comandant ucrainean de baterie HIMARS.

Statele Unite vor oferi asistență militară suplimentară de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv un transfer al sistemului de apărare antiaeriană Patriot.