FacebookTwitterLinkedIn

Vestra, primul cluster specializat în industria utilităților și echipamentelor de automatizare din România vă încheia anul 2023 cu o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro.

Compania comercializează o gamă largă de echipamente de măsură și control, soluții pentru rețele de apă și canalizare și sisteme de automatizare, fiind cântarul unei companii de utilități – furnizor de apă, energie termică sau gaz. Compania acoperă întreaga țară și Republica Moldova, pentru anumite grupe de produse.

Dezvoltarea tehnologică face ca astăzi un contuar să ofere mai mult decât indexul de consum. 144 de informații furnizează astăzi un contuar. Raportat la un total de 60.000 de contuare, câte sunt în București rezultă foarte multă informație stocată, care trebuie prelucrată. După partea hard, care se referă la colectarea informațiilor, miza este acum pe partea  soft, care se ocupă de analiza datelor, care are ca scop  eficientizarea rețelei.

“Planul pe termen lung este să ajungem la un ecosistem în domeniul utilităților în care să oferim un pachet de soluții cât mai variat – un pachet de soluții, de la contorizare până la implementare și analiză. Iar pe termen mediu, suntem interesați să gestionăm cât mai bine fondurile europene“, a spus Vlad Iftime, CEO Vestra, la emisiunea Forbes Forward, realizată de Forbes România.

Vlad Iftime este un tânăr antreprenor pasionat de tradiție, folclor și sport, susținător al dezvoltării durabile și al promovării valorilor românești. Prin proiectele sale își dorește să contribuie la crearea unui viitor mai bun pentru România. După absolvirea Universității Politehnice din București, Vlad a continuat să se perfecționeze în domeniul ingineriei, participând la cursuri de specializare în domeniul utilităților publice și automatizărilor industriale.

Pentru Vlad Iftime leadership-ul este foarte importat și l-a aprofundat la locul de muncă. Echipa Vestra numără 100 de persoane, iar Vlad Iftime spune că participă la toate interviurile de angajare pentru a se asigura că fiecare om care intră în echipă se potrivește cu valorile organizației. Un alt punct forte în leadership-ul lui Vlad Iftime este capitalizarea abilităților forte ale fiecărui angajat și ieșirea din starea de confort. Nu încearcă să crească abilitatea unui angajat care este de 5 să ajungă la 8, ci preferă să crească o abilitatea de la 8 la 10.

În paralel cu activitatea de business, Vlad este implicat și în proiecte culturale și de responsabilitate socială precum Moldova Film Festival, Borcanul cu Ficțiune, Taberele de Pictură Cai deVis, concursul de alergare și ciclism Haita Challenge și turneul de tenis Top Spin.

Ca fondator al complexului turistic Haita Land din satul Gura Haitii – Vatra Dornei, județul Suceava, care include acum trei proprietăți izolate, integrate în natură și care îmbină minimalismul scandinav cu tradiționalul local, Vlad Iftime își propune să extindă complexul la 12 locații. Tot el este și proprietarul moșiei Cai de Vis, o unitate de cazare care oferă cursuri de echitație și tabere de pictură.