Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Virusul West Nile, confirmat în județul Dolj

Trei persoane au fost infectate în județul Dolj cu virusul West Nile, care se transmite prin înțepătură de țânțar, potrivit Mediafax. Pacienții au vârste cuprinse între 46 și 63 de ani.
 aboneaza-te
West Nile

Unul dintre cazurile de persoane infectate cu virusul West Nile, care se manifestă prin febră, meningită sau encefalită, a fost confirmat de o femeie de 63 de ani din Craiova, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj , citată de Mediafax. Alte două persoane, printre care un bărbat de 46 de ani din localitatea Goiești (jud. Dolj) și o altă femeie de 50 de ani din Craiova au fost diagnosticate cu același virus.

În România, din luna mai și până în prezent, doi pacienți au murit din cauza virusului West Nile, iar alte 25 de cazuri fost confirmate, potrivit DSP Dolj.

“În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, în România s-au identificat anual cazuri de meningită West Nile. În sezonul 2016, începând cu luna mai şi până în prezent, au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţie West Nile, ceea ce reprezintă o creştere de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, din care 2 decese”, a transmis DSP Dolj.

 

Vezi și O femeie a murit în urma infectării cu virusul West Nile

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii