FacebookTwitterLinkedIn

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat luni că dezvoltarea programului nuclear civil şi întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei sunt priorităţile pe care le voi aborda în cadrul vizitei de lucru pe care o face în această săptămână în Statele Unite ale Americii.

Virgil Popescu: „Astăzi (luni – nota red.) am avut un dialog foarte bun, la Washington, cu reprezentanţi ai companiilor americane şi canadiene, care sunt parte a proiectului care prevede construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Am discutat cu cei de la SNC-Lavalin, Fluor Corporation şi cu cei de la Sargent & Lundy. Totodată, am avut un schimb de idei şi cu reprezentanţii NuScale care construiesc reactorul modular de mici dimensiuni, de la Doiceşti. Alături de partenerii americani, canadieni şi francezi modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară din România”, conform stiri.tvr.ro.

La discuţiile cu reprezentanţii companiilor americane şi canadiene au mai participat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, consilierul la Cancelaria prim-ministrului, George Agafiţei, CEO-ul SN Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.