FacebookTwitterLinkedIn

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că în cazul Complexului Energetic Oltenia nu se pune problema insolvenţei, în condiţiile în care există un plan de restructurare în valoare de un miliard de euro.

Virgil Popescu: „Un guvern liberal în anul 2020 a dat un ajutor de salvare de 247 de milioane de euro. Alt guvern liberal de coaliţie, alte 250 de milioane de euro. O să vedeţi unde vreau să ajung. Alt guvern de coaliţie, 500 de milioane de euro, acelaşi guvern, alte 180 de milioane de euro.

Deci, resping categoric că un guvern din care facem parte ar putea să gândească cumva insolvenţa, cum aud, a Complexului Energetic Oltenia. Este exclus aşa ceva.

Acum avem un plan de restructurare aprobat, un plan de restructurare care presupune investiţii de un miliard de euro în Complexul Energetic Oltenia, 1.300-1.350 de megawaţi pe gaz, 747 capacitate instalată de fotovoltaic şi încă două unităţi, la Rovinari şi una la Turceni, care sunt în rezerva sistemului. (…)

Trebuie să ne gândim că, până la urmă, CEO trebuie să reziste şi în 2026 şi în 2030 şi peste, în 2040. CEO trebuie să existe aici. CEO nu dispare. CEO nu înseamnă numai cariere miniere, ci înseamnă producţie de energie, gaz, fotovoltaic şi cărbune”, conform Agerpres.

Virgil Popescu a recunoscut că planul de restructurare este în întârziere, din cauza modificărilor preţurilor la energia electrică, de anul trecut, dar că investiţiile vor debuta în 2026 – 2027.