FacebookTwitterLinkedIn

Veolia România a anunţat că a achiziţionat NISAL, o companie românească ce produce energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange.

Veolia va accelera astfel implementarea de proiecte de energie verde, valorificând energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură. În urma achiziției, Veolia îşi va extinde prezenţa geografică în centrul şi vestul României.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluţiilor energetice inovatoare în România. Iniţiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din reţelele de canalizare şi de modernizare a centralelor electrice şi a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acţiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârşitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere va rămâne pentru a asigura continuitatea şi dezvoltarea activităţii la nivel local.

Noua investiţie se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi. Ea va permite Veolia să îşi extindă operaţiunile în centrul şi vestul României.

Prezent pe 5 continente şi cu aproape 218.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul Veolia oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei. Are trei divizii complementare. Veolia Environnement a obţinut venituri consolidate de 45.351 miliarde de euro în 2023.