FacebookTwitterLinkedIn

Compania a fost plasată pe o listă neagră de către fostul președinte american Donald Trump în 2019 și i s-a interzis accesul la tehnologia critică de origine americană. În tot acest timp, Huawei a negat în mod repetat că prezintă un risc de securitate.

“Huawei s-a confruntat cu dificultăți extraordinare anul trecut. Operațiunile au fost relativ stabile și în conformitate cu îndrumările noastre, înregistrând o ușoară creștere a veniturilor și a profitului”, a declarat președintele Ken Hu la evenimentul industrial Mobile World Congress Shanghai, transmite Reuters.

La începutul acestei luni, fondatorul și directorul executiv al companiei, Ren Zhengfei, a declarat că speră că administrația Biden va „purta o politică deschisă” față de firmele americane care fac afaceri cu Huawei.

China a cheltuit până acum peste 260 de miliarde de yuani (40,27 miliarde de dolari) în construirea rețelei 5G, potrivit Ministerului chinez al Tehnologiei Informației.

Huawei a dezvăluit luni noul său telefon pliabil 5G Mate X2, care va folosi procesorul de la compania Kirin.

Deși cel mai ieftin model are un preț începând de la 17.999 de yuani (2.788 dolari), telefonul nu este poziționat pentru a provoca piața de telefonie principală.

Huawei a înființat 50.000 de stații de bază 5G în Indonezia, a spus Hu, adăugând că intenționează să construiască 2.000 de stații de bază în regiunile îndepărtate din Ghana.

În luna martie compania va face publice rezultatele financiare realizate în  anul trecut.