FacebookTwitterLinkedIn

Ca urmare a sancţiunilor americane care vizează grupul chinez, cota de piață a producătorului de smartphone-uri Huawei s-a redus în China de la 38%, până la 22%, arată datele publicate de firma de cercetare de piață Canalys, transmite AFP.

Potrivit Canalys, în ultimul trimestru al anului trecut Huawei a vândut în China 18,8 milioane de telefoane, cu 44% mai puțin decât în perioada similară a anului 2019. La nivel global, livrările de telefoane Huawei au scăzut cu 43% până la 32 de milioane de unităţi.

Este vorba, probabil, de cea mai dificilă perioadă pentru Huawei, care nu poate onora nici măcar comenzile de pe piaţa să internă din cauza sancţiunilor americane”, subliniază analistul Canalys, Nicole Peng. “Huawei ar fi putut vinde alte 30 până la 40 de milioane de unităţi în acest an dacă nu ar fi fost problemele de aprovizionare“, adaugă Nicole Peng.

Grupul chinez Huawei este afectat de sancţiunile fostei administraţie de la Casa Albă, care împiedică companiile străine să furnizeze pentru Huawei componente cheie.