FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul Apple are motive de bucurie: a raportat cel mai mare venit trimestrial, cu vânzări de 123,9 miliarde dolari, în ciuda incertitudinii legate de pandemie și a constrângerilor lanțului de aprovizionare. Veniturile Apple pe întreg anul trecut au înregistrat o creștere de 11%.

Toate produsele au performat bine, cu excepția iPad, care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și a avut scăderi ale vânzărilor de 14% de la an la an. iPhone-ul a cunoscut o creștere solidă, după lansarea la sfârșitul lunii septembrie a liniei iPhone 13. Vânzările au atins 71,63 miliarde dolari pentru smartphone, o creștere de 9% față de 65,6 miliarde dolari anul trecut.

Rezultatele sunt cu atât mai remarcabile dacă se iau în considerare blocajele lanțului global de aprovizionare și penuria de cipuri. Tim Cook, CEO-ul Apple, a menționat că firma se așteaptă ca problemele lanțului de aprovizionare să continue să-și reducă din intensitate.

Trimestrul de excepție al smartphone-urilor Apple are la bază, în mare parte, recentele succese din China, unde compania a atins o cotă de piață record de 23% în al patrulea trimestru al anului 2021, potrivit Counterpoint Research.