FacebookTwitterLinkedIn

Compania Agroland Agribusiness a înregistrat în primul semestru din acest an venituri din exploatare de 28,6 milioane de lei, în creștere de 11% față de perioada similară din 2022.

„Prima jumătate a anului 2023 a fost una plină de provocări, dar și de oportunități pentru întreaga industrie de agribusiness. Pentru Agroland Agribusiness, această perioadă a însemnat adaptare, inovație și o reafirmare constantă a angajamentului nostru față de valorile și obiectivele noastre centrale”, a declarat Florin Radu, director general al Agroland Agribusiness.

În primele șase luni ale acestui an, EBITDA companiei a crescut cu 9%, la 2,2 milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat cu 3%, la 1,3 milioane de lei.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri a fost reprezentată de pesticide, care au crescut cu 25%, la 11,6 milioane de lei.

De asemenea, trading-ul de cereale a înregistrat un avans de 53%, la 4,7 milioane de lei, în timp ce vânzările de semințe input au fost de 6,9 milioane de lei, în creștere cu 4%.