FacebookTwitterLinkedIn

Volumul de prime în asigurări a grupului bulgar Eurohold a crescut cu 44,7%, ajungând la 1,2 miliarde BGN (614 milioane EUR) iar afacerile din domeniul energiei au acumulat venituri de 2,7 miliarde BGN (1,4 miliarde EUR).

Veniturile totale pentru cele 9 luni, până în septembrie au ajuns la 4,7 miliarde BGN (2,4 miliarde EUR), cel mai ridicat nivel înregistrat până acum pentru acest indicator.

EBITDA și profitul net pentru această perioadă s-au ridicat la 263,6 milioane BGN (134,7 milioane EUR) și, respectiv, 110,1 milioane BGN (56,3 milioane EUR).

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a acumulat 57% din veniturile totale și aproximativ trei sferturi din profiturile holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, înainte de calcularea rezultatelor societății-mamă și a eliminărilor intragrup. Rezultatul financiar net final pentru primele 9 luni în acest segment a fost de 73,7 milioane BGN (37,7 milioane EUR). Anul curent este primul în care Eurohold consolidează integral rezultatele Electrohold în situația sa financiară, după ce a achiziționat filialele bulgare ale grupului energetic ceh CEZ, în iulie 2021.    

Activitățile de asigurări ale Eurohold, reunite în Euroins Insurance Group (EIG), au reprezentat 42,6% din veniturile totale și puțin peste o pătrime din EBITDA. Primele brute subscrise de EIG au crescut cu 44,7% de la an la an, ajungând la 1,2 miliarde BGN (614 milioane EUR). Veniturile brute ale Eurohold din operațiunile de asigurare, în ansamblu, au crescut cu 55% față de anul precedent, depășind 2 miliarde BGN (1,02 miliarde EUR). Holdingul a raportat un profit net de 64,1 milioane BGN (32,8 milioane EUR) din activitățile de asigurări.