FacebookTwitterLinkedIn

Piața comercializării materialelor de construcție ecologice, care reprezintă estimativ 2% din totalul vânzărilor, s-ar putea dubla până în 2024, stimulată inclusiv de recentele seisme din Turcia.

„Cutremurele recente au readus în atenție nevoia de a acorda o atenție sporită modului în care se construiește în România și a calității materialelor utilizate de dezvoltatori.  În ciuda dramei pe care o reprezintă, acest cutremur din Turcia și Siria este un semnal de atenționare de care trebuie să ținem seama, mai ales că suntem într-o țară în care activele imobiliare sunt prețuite la un nivel extrem de înalt”, a declarat Cosmin Răileanu, CEO și fondator al platformei Vindem-Ieftin.ro.

Vânzările de materiale de construcție ecologice comercializate prin platforma Vindem-Ieftin.ro s-au ridicat la 380.000 euro în 2022, în creștere cu 54,08% față de aceeași perioadă din anul precedent.

Interestul tot mai mare al producătorilor din industria construcțiilor pentru dezvoltarea unor produse și soluți prietenoase cu mediul, dublat de preocuparea în creștere a clienților pentru astfel de materiale va duce la o dublare a ponderii vânzărilor de produse ecologice până la finele anului 2024.

În contextul în care unele proiecte imobiliare dezvoltate în ultimii ani în România ridică îngrijorări cu privire la respectarea avizelor de construire, a normelor de construcție și a calității materialelor folosite, piața locală a materialelor de construcție s-ar putea reorienta către produsele ecologice.

Cele mai vândute materiale de construcție ecologice au fost vata din lână de oaie, cărămida ecologică, vopseaua lavabilă și linoleumul biodegradabil.

Potrivit unui raport Allied Market Research, industria globală a materialelor de construcţie ecologice a generat venituri de 237,3 miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 511,2 miliarde de dolari în 2030.

Vindem-ieftin.ro a fost înființată în 2014 și anul trecut a avut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro.