FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea pieței de criptomonede a scăzut luni sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din luna ianuarie 2021, ajungând la 926 de miliarde de dolari.

Piața globală a criptomonedelor a atins un vârf de 2,9 trilioane de dolari în noiembrie 2021, dar a scăzut masiv în acest an. Numai în ultimele două luni, aceasta a pierdut 1 trilion de dolari din valoarea sa totală, deoarece investitorii au renunțat la activele mai riscante, puși în fața inflației ridicate și a temerilor că majorarea ratelor dobânzilor va împiedica creșterea economică, conform Reuters.

Cea mai mare criptomonedă, bitcoin, a scăzut cu peste 10% astăzi, ajungând la un minim al ultimelor 18 luni de 23.750 de dolari. În acest an, aceasta a scăzut cu aproximativ 50%. Moneda Ethereum a scăzut cu peste 15%, ajungând la o valoare de 1.210 de dolari, potrivit site-ului de date CoinMarketCap.

„Criptomonedele sunt principalele victime ale temerii față de activele riscante, deoarece investitorii sunt îngrijorați de creșterea prețurilor de consum în întreaga lume”, a declarat Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown.