FacebookTwitterLinkedIn

CTP Group, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa Continentală, a investit circa 160 de milioane de euro în extinderea CTPark Bucharest North, a cărui suprafață va depăși până la finalul anului borna de 200.000 mp, ca urmare a cererii puternice pentru închiriere.

CTP a livrat recent chiriașilor săi peste 100.000 mp de spații (95% închiriate) în CTPark Bucharest North, aflat în curs de dezvoltare și poziționat ca un nou hub logistic pentru piața de e-commerce din România. 

Amplasat în zona Ștefănești – Afumați, pe Centura de Nord a Bucureștiului, CTPark Bucharest North a atras mai multe companii de e-commerce, inclusiv supermarketul online sezamo.ro (parte a grupului Rohlik Group), Mobexpert, Micul Fermier și Boutique Mall. 

În ceea ce privește dezvoltarea sectorului de e-commerce, România a înregistrat cea mai rapidă creștere  a cumpărăturilor online dintre toate piețele din Europa Centrală și de Est, cu 27% în ultimii cinci ani, înaintea Cehiei și Croației, ambele la aproximativ 25%.

“În CTPark Bucharest North din Ștefănești – Afumați, am dezvoltat și am închiriat cu succes peste 116.000 mp. Ritmul închirierii în această primă fază a depășit așteptările noastre inițiale,  astfel că am accelerat planurile de dezvoltare pentru încă 94.000 mp care sunt în prezent în construcție. Investiția noastră în CTPark Bucharest North va ajunge la peste 160 de milioane de euro în acest an, odată cu livrarea clădirilor în construcție”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

Ana Dumitrache, Country Head CTP România

CTPark Bucharest North oferă spații flexibile pentru închirierea pe termen mediu și lung, începând cu suprafețe de la 500 mp în noile clădiri CTFlex, până la 40.000 mp în clădirile CTSpace. 

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta. Până la finalul anului, portofoliul dezvoltatorului este așteptat să depășească 2,5 milioane de mp.