FacebookTwitterLinkedIn

Alexandru Nechifor, prorectorul pentru strategii şi relaţii instituţionale al Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG), a anunțat că instituția are un plan de investiţii de peste 100 de milioane de euro.

Acest plan de investiţii cuprinde proiecte în derulare sau la care se fac studii de fezabilitate, precum şi proiecte la care se depun cereri de finanţare.

Alexandru Nechifor: „Cumulat, întreg planul de investiţii are o valoare de peste 100 de milioane de euro. Este o cifră ambiţioasă, dar fiind cea mai mare şi importantă universitate din regiune, suntem obligaţi să oferim comunităţii toată capacitatea noastră academică, educaţională, dar şi potenţialul investiţional. Am accesat şi depus proiecte pe toate axele de finanţare şi acest lucru începe să se vadă şi să se materializeze”, conform Agerpres.

În 2022 vor începe lucrările de reabilitate pentru complexul sportiv Portu Roşu, aflat în proprietatea instituţiei, care va deveni un complex multifuncţional, modern, cu tribune şi vestiare în totalitate refăcute, cu o mică zonă de recuperare medicală pentru sportivi. Valoarea totală a proiectului este de 25 de milioane de euro.

De asemenea, după finalizarea lucrărilor la un nou cămin, se vor face reparaţii la alte şapte cămine din Campusul studenţesc.