FacebookTwitterLinkedIn

Roca Industry a debutat joi pe piața AeRO a Bursei de Valori București, pe segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare. Acțiunile se vor tranzacționa sub simbolul bursier ROC1.

Listarea vine în urma unui plasament privat derulat în decembrie 2021, prin care 4,5 mil. de acțiuni au fost vândute la un preț de 10 lei per acțiune. Astfel, compania a reușit să atragă din partea investitorilor suma de 45 mil. de lei.

Plasamentul desfășurat în luna decembrie și listarea acțiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners.

Suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holding-ului, dar și pentru achiziția altor companii din industria materialelor de constructii, cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru marile lanțuri de magazine de bricolaj din România.

„După un an 2021 foarte bun pentru bursa noastră cu un numar de 23 de companii listate dintre care 20 pe piața AeRO, începem anul 2022 în forță și putem spune « bun venit la bursă» Holdingului Roca Industry. Diversificarea sectorială este importantă atât ca strategie de business, cât și ca strategie investițională, iar prezența jucătorilor din sectorul materialelor de construcții la bursă extinde aceste oportunităti de investiții,” a declarat Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Holdingul Roca Industry face parte din ROCA Investments, companie care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinind dezvoltarea strategiilor de business pentru creșterea valorii pe termen lung.

În prezent, Roca Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă. De asemenea, Roca este unul dintre cei mai importanți producători la nivel european de vopsele si lacuri din România, prin intermediul barnd-ului Sarcom. Holding-ul se ocupă de producția de uși destinate construcțiilor rezidențiale prin intermediul mărcii Eco Euro Doors, unde Roca deține o participație majoritară.