Cautare
, Redactor Forbes România

Servicii financiare |
|

UniCredit Bank și Mastercard lansează Mastercard Young, primul card de debit de pe piața locală care poate fi utilizat și de către copiii între 6 și 14 ani

UniCredit Bank și Mastercard lansează Mastercard Young introduc primul card pe piață care se adresează categoriei de vârstă de până la 18 ani.
 aboneaza-te
mastercard

Produsul este atașat ofertei de cont curent GeniusCont Junior și oferă beneficii importante financiare și non-financare pentru clienții minori și reprezentanții legali ai acestora. Astfel, acesta este în primul rând un instrument util pentru educația financiară a copiilor, care au ocazia de a utiliza pe cont propriu și în condiții de siguranță metode digitale de plată și de gestionare a fondurilor personale. Acestora li se adaugă avantaje legate de costurile de furnizare, plata contactless, accesul la serviciile de Mobile și Online B@nking (n. red.:Instrumente de plată cu acces la distanță care se bazează pe soluții informatice de tip Mobile/Online B@nking ), și protocoalele de siguranță pentru retragerile de numerar.

“Mastercard Young este primul card din România care se adresează și copiilor între 6 și 14 ani, oferindu-le un produs pentru utilizarea personală, în funcție de propriile nevoi. Prin lansarea Mastercard Young, UniCredit Bank dovedește o dată în plus că este banca pentru lucrurile care contează și este alături de clienții care sunt preocupați de educația financiară a copiilor lor de la cele mai fragede vârste, și vor să îi obișnuiască să fie responsabili și independenți. Mai mult, cardul oferă ușurință și transparență în utilizare, părinții având constant acces la tranzacțiile efectuate de copii prin aplicația de Mobile și Online B@nking. Fie că vorbim despre primele economii sau despre cheltuirea <<banilor de buzunar>> pe ceea ce își doresc, Mastercard Young îi va ajuta pe cei mici să capete încredere în propriile decizii financiare”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

„Mastercard Young este o oportunitate pentru copii de a învăța practic ce înseamnă să își gestioneze singuri bugetul personal și să deprindă o înțelegere de bază a valorii banilor. Îi va ajuta să devină mai organizați în ceea ce privește cheltuielile lor și mai selectivi cu lucrurile pe care le pot cumpăra. Astfel, ei se pot bucura de siguranța și rapiditatea plăților cu cardul, în timp ce părinții pot supraveghea cu ușurință tranzacțiile efectuate în cont. Mastercard Young este parte din eforturile de educație financiară pe care le depunem constant pentru a asigura un grad cât mai mare de incluziune financiară pentru toate categoriile de consumatori”, a spus Cosmin Vladimirescu (foto), Country Manager România la Mastercard.

Cardul de debit Mastercard Young, atașat contului curent Junior, are zero costuri de furnizare (emitere și administrare) și poate fi emis în lei, euro sau dolari. Atât clienții titulari, cât și reprezentanții legali beneficiază de acces transparent la tranzacțiile efectuate cu cardul, în aplicațiile de Mobile și Online B@nking**. De asemenea, cardul este ușor de utilizat, beneficiind de sistemul de plată contactless (nu este necesară introducerea PIN-ului la POS pentru plăți sub 100 de lei) și oferă un plus de siguranță prin protocolul special de securitate care nu permite utilizarea lui pentru retrageri de numerar la bancomate sau pentru cheltuieli nepotrivite copiilor. Astfel, cu cardul de debit Mastercard Young copilul își va putea cumpăra, de exemplu, cărţi, materiale pentru școală, jocuri, bilete la film, gustări, dar nu va putea opera plăți către comercianți din categorii precum cazinouri, farmaceutice, produse din tutun, jocuri de noroc sau articole petroliere, nu vor putea retrage numerar sau efectua tranzacții de tip mail order/telephone order sau Cash Back la POS.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii