Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

Unicornul românesc UiPath a ajuns la venituri recurente de 360 mil. dolari în 2019

Startup-ul tech fondat de Daniel Dines (CEO) și Marius Tîrcă (CTO) a înregistrat venituri recurente de 360 de mil. dolari în 2019, din care peste 60 mil. de dolari au fost înregistrați în ultimul trimestru.
UiPath Conference

În iulie 2018, UiPath a anunțat că a avut venituri recurente de 100 de milioane de dolari. Succesul companiei este determinat de o bază globală de clienți în creștere rapidă, care a ajuns la peste 6.000 de organizații și o comunitate mondială de aproape 750.000 de dezvoltatori de tehnologie RPA (Robotic Process Automation), conform informațiilor prezentate de companie.

„Ne-am simțit onorați că am avut ocazia de a propulsa piața de RPA. Astăzi, livrăm cea mai ambițioasă evoluție a platformei noastre – o platformă end-to-end pentru hiperautomtizare – care permite o mare varietate de roluri într-o organizație, de a interacționa cu roboții în fiecare zi. Încă mai avem mult de făcut, dar sunt foarte de încântat de unele dintre noile situații de utilizare care aplică RPA proceselor din ce în ce mai complexe, demonstrând că în prima eră a automatizării, automatizarea este aplicația”, spune Daniel Dines.

În aprilie 2019 UiPath a primit o finanțare record de 568 milioane de dolari. Astfel evaluarea firmei a ajuns la suma de 7 miliarde de dolari.

„Acum adăugăm peste 10 clienți noi pe zi, suntem încurajați de viteza creșterii”, a adăugat Dines.

Potrivit informațiilor prezentate de companie, UiPath a fost recent recunoscută drept compania de top din The Deloitte Technology Fast 500 pentru 2019, un clasament al celor mai rapide companii publice și private de tehnologie din America de Nord și numărul 3 în Forbes Cloud 100 din 2019.

UiPath a fost lansată în 2015, devenind o platformă de Enterprise Robotic Process Automation cu cea mai mare rată de adoptare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii