Cautare
, Contributor

Forbes.com

Internet |
|

Un român, în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic

Photoland_Corbis_Image_fmt.jpg
Silviu Stroie, președintele Professional Gamers League (PGL), a fost votat în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), organizație globală ce are ca scop promovarea jocurilor electronice în elita sportului mondial.

Poziția obținută astfel de președintele PGL în cadrul federației, de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul IeSF, vine ca o confirmare a eforturilor asociației de formare și educare a pieței de gaming din România, din ultimii 10 ani.

Federaţia Internaţională de Sport Electronic a fost înfiinţată în 2008, iar România este membră a acesteia din anul 2009. Professional Gamers League, asociația românească întemeiată de către Silviu Stroie în 2001, reprezintă, susține și promovează pasionații de jocuri în competiții sportive la nivel local și mondial.

“Datorită implicării PGL în acest domeniu, România a reușit să obțină rezultate deosebite la campionatele mondiale de sporturi electronice, iar punctele acumulate de jucătorii români la aceste competiții ne-au poziționat în top 3 pe națiuni, după Coreea de Sud și Suedia, în ultimii ani. Așadar, votarea mea în board și numirea în funcția de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul IeSF nu poate fi decât o onoare și o afirmare a faptului că tot ceea ce am realizat, de la crearea organizației și până astăzi, a meritat din plin”, a declarat Silviu Stroie.

Pentru a continua dezvoltarea gaming-ului pe plan local, acesta și-a propus să înscrie și să înregistreze sportul electronic în Registrul Național al Sporturilor din România, care este deținut de Autoritatea Națională pentru Sport.

Mai mult decât atât, începând cu anul viitor, IeSF va pregăti afilierea la Sport Accord, o asociație federală mondială – instituție ce va reuni toate sporturile la un loc, care ar putea ușura procesul de recunoaștere a sportului electronic în țările care au reprezentații sportive de fotbal sau atletism.

România, locul 3 pe națiuni la IeSF 2012 World Championship

Săptămâna trecută, în același timp cu numirea lui Silviu Stroie în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, a avut loc, la Cheon-an City, Coreea de Sud, și finala mondială IeSF 2012. La ediţia din acest an, Silviu “NightEnd” Lazăr a ocupat locul 2 în turneul de Starcraft 2, iar la Tekken 6, românii au ieșit în primele 16 locuri, aceste rezultate propulsând România pe locul 3 în clasamentul final pe naţiuni, după Coreea de Sud și Austria.

La competiția de anul acesta din Coreea de Sud au participat peste 400 de persoane din mai mult de 45 de țări. Jocurile oficiale ale IeSF 2012 World Championship au fost Starcraft 2, Tekken Tag și Alliance of Variant Arms (A.V.A).

În această toamnă, România va fi și ea în centrul atenției a milioane de fani ai sportului electronic din întreaga lume, întrucât între 20 și 21 octombrie, va găzdui DreamHack București, un turneu de referință pentru sportul electronic mondial, la care vor participa 300 de jucători din peste 25 de țări și aproximativ 2.000 de spectatori.

Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii