FacebookTwitterLinkedIn

Câștigătorul ediției de anul acesta a Australian Open, spaniolul Rafael Nadal, a purtat un ceas realizat special pentru el de Richard Mille. Ceasul costă un milion de dolari și cântărește 30 de grame.

Este probabil ceasul care îi poartă noroc lui Nadal – tenismanul l-a avut la încheietură și când a câștigat la Roland Garros în 2020.

Având codul RM 27-04, ceasul are o rezervă de putere de 38 de ore și este produs într-o serie limitată la 50 de exemplare, cu prețul de un milion de dolari.

În vârstă de 35 de ani, Rafael Nadal a fost mereu reticent să poarte un ceas pe teren. În 2008, Richard Mille l-a convins invitându-l să realizeze împreună un ceas foarte ușor. Rezultatul a fost cel mai ușor tourbillon existent în lume la acea dată.

Ceasul purtat de Nadal la Australian Open a fost dezvoltat de Richard Mille special pentru el în 2018, pentru a aniversa zece ani de colaborare.

Carcasa este realizată dintr-un material brevetat de Richard Mille, denumit TitaCarb, care are în compoziție titaniu ranforsat cu 38,5% fibră de carbon, pentru extra-duritate. Aliajul este foarte ușor – condiție foarte importantă pentru Nadal -, ceasul cântărește doar 30 de grame.

Un alt aspect spectaculos este faptul că mecanismul ceasului, care poate rezista unor accelerații de 12.000 g, este suspendat pe o plasă din sârmă de 0,27 mm grosime, amintind de racordajul unei rachete de tenis.

Cu victoria de la Australian Open, Rafael Nadal are în palmares 21 de titluri de Grand Slam, urmat îndeaproape de eternii săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic, cu câte 20 de trofee.