FacebookTwitterLinkedIn

76 de genți Hermès au fost vândute recent la o licitație a Casei Sotheby’s organizate în Hong Kong pentru suma de 3,2 milioane de dolari.

Nimic spectaculos până aici – desigur, dacă un preț mediu de peste 42.000 de dolari pentru o geantă nu e ceva spectaculos. Mai interesant este însă că toate gențile Hermès scoase la licitație au aparținut unui singur colecționar, Joseph Lau din Hong Kong. A cărui colecție nu a fost foarte afectată de vânzare, omul mai având acasă încă 1.000 de exemplare; a avut cam 1.500, dar a mai vândut din ele, a explicat pentru presă, via WhatsApp, un reprezentant al d-lui Lau citat de Bloomberg.

Una peste alta, licitația Sotheby’s a fost cea mai mare vânzare de genți Hermès deținute de același proprietar din Asia.

Printre articolele vândute s-au numărat șase genți Birkin cu diamante și o foarte rară geantă Kelly într-o nuanță de bronz metalizat.

Bleu Jean Shiny Porosus Crocodile Birkin 25, 18K White Gold and Diamond Hardware, 2006, 194.141 USD

Cea mai scumpă geantă din colecția Lau vândută la licitația din Hong Kong a fost o geantă Birkin din 2006 din piele de crocodil, cu accesorii din aur alb de 18k și diamante, care a fost adjudecată pentru puțin peste 194.000 de dolari.

Cea mai scumpă (deocamdată) geantă Hermès, un model Birkin Himalaya, a fost adjudecată cu 380.000 de dolari la o licitație Christie’s care a avut loc la Hong Kong ]n 2017.

În vârstă de 71 de ani, Joseph Lau a fugit în 2014 din Macao (unde a fost condamnat pentru dare de mită) în Hong Kong și este un nume cunoscut între colecționarii excentrici din Asia. În 2015, i-a  cumpărat fiicei sale, cu 52,9 milioane de dolari, un diamant albastru de 12 carate. Din 2020 încoace, miliardarul a investit în artă aproximativ 177 de milioane de dolari, din colecția sa făcând acum parte celebrul portret al lui Mao, de Andy Warhol, precum și picturi de Jean-Michel Basquiat și David Hockney.