Cautare
, Contributor

Shopping |
|

Hermès Himalaya, cele mai scumpe genți vândute la licitație

Casa franceză Hermès produce gențile Himalaya Birkin și Kelly exclusiv pentru clienții săi fideli. Raritatea acestor genți le-a transformat în ultimii ani într-un produs foarte căutat în special de către colecționarii din Asia, dispuși să plătească sute de mii de dolari pentru ele.
 aboneaza-te
2017_HGK_14712_3521_001(an_exceptional_matte_white_himalaya_niloticus_crocodile_diamond_birkin070346)

Pentru colecționarii de genți Hermès, modelele Himalaya Birkin și Himalaya Kelly sunt piesele de rezistență. Măiestria cu care sunt lucrate, la care se adaugă calitatea materialelor folosite și designul și, nu în ultimul rând, seriile limitate în care aceste genți au fost produse le fac extrem de dezirabile pentru cunoscători.
Lucrată din piele de crocodil de Nil, geanta Himalaya Birkin și-a primit denumirea de la degradeul delicat al culorii. Griul fumuriu se deschide într-un alb perlat, amintind de vârfurile înzăpezite ale masivului Himalaya. Procesul de vopsire a pielii de crocodil este unul de durată, iar obținerea albului imaculat al zăpezii este în mod particular dificilă; realizarea degradeului perfecta albului către gri cere o stăpânire perfectă a meșteșugului și un ochi ager.
Geanta Himalaya Birkin reprezintă perfecțiunea atinsă în materie de prelucrare a pielii de către artizanii casei Hermès și a fost foarte dorită de colecționari încă de la lansare. Astăzi, Casa franceză produce un număr mic de genți Himalaya Birkin pentru clienții fideli.
Geanta Himalaya Kelly este și mai rară, fiind produse doar câteva exemplare. Degradeul specific modelului Himalaya este asociat cu eleganța pe care a simbolizat-o Grace Kelly, dând produsului noblețea și grația unui obiect de artă.
Gențile Himalaya Birkin și Himalaya Kelly sunt cele mai căutate de colecționari, prețurile cu care se vând la licitații depășind adesea 100.000 de dolari. De cinci ani încoace, recordul de preț pentru aceste genți a fost doborât de câteva ori. În 2016, la licitația organizată de Casa Christie’s la Hong Kong cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate, o geantă Himalaya Birkin cu accesorii din aur și diamant s-a vândut pentru suma de 300.168 de dolari. Un alt model Birkin a fost adjudecat în 2018 pentru 305.000 de dolari, în timp ce recordul pentru cea mai scumpă geantă vândută la licitație este deținut de o geantă Himalaya decorată cu aur și diamante pentru care s-a plătit suma de 380.000 de dolari în mai 2017, la o vânzare Christie’s organizată în Hong Kong.

În 1837, francezul Thierry  Hermès a început să producă hamuri pentru cai, devenind repede apreciat pentru calitatea muncii sale și pentru preocuparea de a folosi materiale mai puțin obișnuite. În 1880, gama de produse s-a lărgit, Hermès și fiii începând să producă șei. Primele produse pentru femei – eșarfe de mătase și genți – au fost lansate odată cu debutul secolului 20. Tehnicile artizanale folosite acum 200 de ani pentru producerea șeilor sunt folosite astăzi pentru confecționarea genților Kelly și Birkin.
Primele accesorii produse de celebra casă franceză au fost concepute de Émile-Maurice Hermès odată cu apariția automobilului. Hermès a fost prima companie din Franța care a folosit fermoarul pentru obiecte de îmbrăcăminte și produse din piele. Printre numeroasele creații ale lui Émile-Maurice Hermès se numără și așa-numita sac à dépêches, geanta de călătorie, pe care a lucrat-o în 1935 pentru soția sa. 20 de ani mai târziu, geanta a intrat în atenția lumii întregi după ce prințesa Grace Kelly a folosit-o pentru a-și ascunde copilul de curiozitatea paparazzi-lor. Fotografia s-a răspândit viral, cum s-ar zice astăzi, casa Hermès primind nenumărate solicitări pentru „geanta Kelly”.

Și geanta Birkin a venit pe lume într-un mod neobișnuit, primele schițe fiind făcute pe o pungă de hârtie destinată celor care au probleme cu răul de înălțime. Întâmplarea a făcut ca în 1983 Jane Birkin și Jean-Louis Dumas, directorul de creație de la Hermès, să aibă locuri alăturate în timpul unui zbor cu avionul. Dumas a întrebat-o pe Birkin de ce folosește o geantă de pânză, iar aceasta i-a răspuns că gentile din piele erau prea „structurate” pentru gustul ei. Apoi a desenat pe dosul unei pungi pentru rău de înălțime cum ar trebui să arate geanta pe care și-o dorește. De atunci și până astăzi, de la schițele inițiale făcute în avion și până la momentul în care devenit un produs emblematic al industriei modei, geanta Birkin s-a schimbat foarte puțin în ceea ce privește stilul și funcționalitatea. Unui artizan Hermès îi sunt necesare 40 de ore pentru a coase o geantă Birkin. Procesul are loc manual, pentru că metoda specială de coasere nu poate fi reprodusă de o mașină de cusut. Executată corect, cusătura nu se va desface niciodată – de unde reputația de care se bucură Casa Hermès.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii