FacebookTwitterLinkedIn

Miliardarul Australian Andrew Forrest intenționează să construiască parcuri eoliene și fotovoltaice de 9,2 GW pentru a alimenta producția de hidrogen verde în Egipt. Forrest a avut deja o discuție cu președintele Egiptului Abdel Fattah El-Sisi.

„Excelentele resurse eoliene și solare ale Egiptului pot genera energia regenerabilă necesară pentru a produce electricitate verde la scară largă, hidrogen verde și amoniac verde”, a spus miliardarul.

Proiectul ar urma să fie derulat de firma nou-înființată Fortescue Future Industries, controlată de compania Fortescue Metals Group, care are o capitalizare bursieră de 33,7 miliarde de dolari.

Forrest se află într-un alt turneu global în căutarea oportunităților de a-și îndeplini ambiția de a produce 400 de milioane de tone de hidrogen verde pe an până în 2030.

„Egiptul este pe cale să devină o putere globală în lanțul valoric al energiei verzi și va fi gata să arate lumii asta la COP27”, a spus Forrest.

Fortescue Future Industries a anunțat deja planuri pentru un proiect eolian și solar de 5,2 GW în Australia și a început construcția primei fabrici de electroliză pentru producerea hidrogenului din Australia. FOTO: profimediaimages.ro