FacebookTwitterLinkedIn

Uniunea Europeană (UE) spune că va oferi în 2022 un ajutor în valoare de 1,56 miliarde de euro pentru refugiaţii şi strămutaţii sirieni, îndemnându-i și pe ceilalţi participanţi la cea de-a 6-a conferinţă de donatori organizată la Bruxelles să nu abandoneze Siria.

„Pentru a lansa conferinţa donatorilor, pe care o prezidez, anunţ un miliard de euro pentru (…) 2022, ceea ce va aduce contribuţia noastră cumulată la peste 1,5 miliarde de euro. Pentru 2023, Uniunea Europeană va acorda acelaşi sprijin financiar, adică 1,56 miliarde”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit AFP.

„Vă solicit tuturor să fiţi de asemenea generoşi în angajamentul vostru”, s-a adresat Borrell reprezentanţilor a circa 70 de state şi instituţii internaţionale prezenţi la această conferinţă. Oboseala se instalează după 11 ani de conflict, a adăugat el.

De la începutul războiului, în 2011, UE şi statele sale membre au donat 27,4 miliarde de euro pentru asistenţă umanitară pentru Siria şi regiune, potrivit Comisiei Europene.