FacebookTwitterLinkedIn

Ucraina nu este dispusă să facă compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială în discuțiile cu Rusia, dar este deschisă să discute despre „modele non-NATO” pentru viitorul său, într-un forum mai larg, a declarat unul dintre negociatorii săi.

Ucraina a urmărit aderarea la Uniunea Europeană și NATO, ambele opuse de Moscova. Președintele rus Vladimir Putin a citat potențiala apartenență a Ucrainei la NATO ca dovadă a ceea ce el descrie drept o agresiune NATO împotriva Rusiei.

„Suntem gata să discutăm despre câteva modele non-NATO. De exemplu, ar putea exista garanții directe din partea diferitelor țări precum SUA, China, Marea Britanie, poate Germania și Franța. Suntem deschiși să discutăm astfel de lucruri într-un cerc mai larg, nu numai în discuții bilaterale cu Rusia, dar și cu alți parteneri”, a adăugat reprezentantul.

Delegațiile din Ucraina și Rusia au avut două runde de discuții de când Rusia a lansat o invazie a vecinului său pe 24 februarie. Joi, părțile au convenit să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din unele zone de luptă, deși au existat întârzieri în implementarea acestora.

Următoarea rundă de discuții este programată astăzi, potrivit părții ucrainene, adaugă Reuters