FacebookTwitterLinkedIn

Acționarii Twitter sunt gata să accepte vânzarea companiei către Elon Musk pentru aproximativ 43 de miliarde de dolari, preț pe care directorul executiv al Tesla l-a numit „cel mai bun și oferta finală” pentru compania de social media.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, conform ediției americane a revistei Forbes, intenționează să cumpere Twitter cu titlu personal, iar Tesla nu este implicată în acord.

Twitter nu a putut asigura până acum o prevedere „go-shop” în baza acordului său cu Musk, care să îi permită să solicite alte oferte odată ce acordul este semnat, potrivit surselor Reuters.

Acțiunile Twitter au crescut cu 4,5% pe piața bursieră din New York, luni, până la 51,15 de dolari.

Musk a spus că Twitter trebuie să fie o companie privată pentru a crește și a deveni o platformă autentică pentru libertatea de exprimare.

Acordul ar urma să vină la doar patru zile după ce miliardarul american a dezvăluit un pachet de finanțare pentru a susține achiziția. Acest lucru a determinat consiliul de administrație al Twitter să ia afacerea mai în serios și mulți acționari să ceară companiei să nu lase să scape oportunitatea unei tranzacții, a informat duminică Reuters.