FacebookTwitterLinkedIn

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, a declarat că Ucraina poate câştiga războiul dacă are echipamentul potrivit. Declarația a fost făcută la finalul vizite la Kiev pe care a făcut-o ȋmpreună cu secretarul de stat Antony Blinken. Vizita a avut printre obiective şi anunţarea unui nou ajutor militar american de aproape 800 de milioane de dolari.

Antony Blinken: „Am avut ocazia să demonstrăm direct, susţinerea noastră, puternică şi continuă pentru guvernul şi poporul ucrainean. Vizita noastră la Kiev a fost, ȋn opinia noastră, un moment important pentru Ucraina şi pentru mersul războiului. Am avut o discuţie faţă ȋn faţă, în detaliu despre sprijinul extraordinar pe care l-am oferit, militar, economic şi umanitar şi despre presiunea mare pe care o exercităm asupra Rusiei, precum şi despre  paşii următori pe toate aceste fronturi”, conform RRA.

Lloyd Austin şi Antony Blinken sunt primii ȋnalţi responsabili americani care au călătorit la Kiev de la ȋnceperea războiului, o vizită simbolică chiar ȋn ziua Paştelui Ortodox.