FacebookTwitterLinkedIn

În luna martie 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 48,2%, iar înnoptările cu 55,6%. Totodată, comparativ cu luna martie 2021, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au crescut cu 265,6%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 96,5%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică, în luna martie 2022 a fost de 21,4%
pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 6,5 puncte procentuale faţă de luna martie a anului trecut, conform datelor Institutului Național de Statistică. Durata medie a şederii în luna martie 2022 a fost de 1,8 zile la turiştii români şi de 2,3 zile la turiştii străini.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2022 au fost în creștere cu 55,6% faţă de cele din aceeași perioadă a anului trecut. Din numărul total de înnoptări, în luna martie 2022, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 79,2%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au înregistrat un procent de 20,8%.

Pe judeţe, în luna martie, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire a înregistrat valori mai mari în: Municipiul Bucureşti, Braşov și Prahova.

Pe țări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în perioada analizată au provenit din: Germania, 24 de mii de persoane, Italia, 20 de mii de persoane și Israel, 18,9 mii de persoane.