FacebookTwitterLinkedIn

Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, a declarat la Profit news TV că strict pentru litoral, în acest an, în primele șapte luni, există o creştere de doar 1%. De asemenea, activităţile turistice din România au crescut cu 25% în primele şapte luni ale anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Daniel Cadariu: „Strict pentru litoral, în acest an, în primele șapte luni avem o creştere de doar 1%. Dacă anul trecut în primele şapte luni au fost 605.000 de turişti, anul acesta au fost 615.000, în primele şapte luni. Suntem în acelaşi context, cu lucruri defavorizante faptul că unii români au plecat în străinătate, faptul că au crescut preţurile”, conform News.ro.

Daniel Cadariu a explicat: „Astea sunt datele. Atunci când faci aprecieri trebuie să te raportezi la date certe. Sunt multe cazuri în care generalizările nu coincind cu realitatea.

Noi ne raportăm la INS, care a spus că activitatea în turism a crescut cu 37%, faţă de anul 2021.  

La început de septembrie au apărut datele pe 7 luni cu activitatea turistică din România, creşterea în primele 7 luni din 2022, faţă de primele 7 luni din 2021 este de 25%.

Ne-am apropiat deja de 6 milioane de turişti, per total, dintre care 810.000 turişti străini, în condiţiile în care în tot anul trecut în România au fost 840.000 de turişti străini.”