FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că o asociere de constructori turci a ofertat ieri pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Asocierea Mapa – Cengiz a câștigat și contractul pentru tronsonul montan Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României.

Este vorba de 9,13 km de autostradă care va include și 2,13 km de tunel. Întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene.

Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație. Antreprenorul are la dispoziție 10 luni pentru proiectare și 28 de luni pentru execuție, iar prețul este estimat la 1,36 miliarde lei (fără TVA).

Ministrul Grindeanu a mai anunțat desemnarea câștigătorului contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesare reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni. Este vorba de două loturi, fiecare de aproximativ 10 km, care au un termen contractual de 11, respectiv 14 luni pentru elaborare.

Acest sector de drum, cu o lungime de peste 23 de km, va realiza legătura între Autostrada Sibiu-Pitești și DN7, în apropierea Municipiului Râmnicu Vâlcea, a spus Grindeanu pe pagina sa de Facebook.