FacebookTwitterLinkedIn

Transport Trade Services (TTS), listat la Bursa de Valori București din iunie 2021, a anunțat că a atins o capitalizare de 648 milioane de lei (131 milioane euro).

Furnizor de servicii logistice integrate de pe Dunăre, TTS s-a dezvoltat organic, prin achiziții de companii de transport fluvial, companii de operare portuară și terminale portuare situate pe Dunăre și în Portul Constanța, dar și în Ungaria și Austria.

„În câteva luni de la listare, acțiunile TTS au înregistrat volume și valori de tranzacționare însemnate, cu impact pozitiv asupra lichidității pieței. Mai mult, anul trecut acțiunile TTS au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente, intrând astfel și în vizorul investitorilor instituționali”, a declarat Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București.

Activitatea TTS este organizată în trei segmente principale: expediție de mărfuri, transport fluvial și operare portuară. Principalele mărfuri transportate și operate în porturi de TTS sunt produse minerale (materii prime pentru industria siderurgică și laminate), produse agricole (cereale, oleaginoase și furaje) și produse chimice (rocă fosfatică și produse finite ale industriei îngrășămintelor chimice).

Prin filialele CNFR Navrom Galați și Fluvius din Ungaria, TTS deține o flotă importantă de barje de pe Dunăre, și efectuează transporturi subordonat expediției de marfă. Subsidiara Navrom Bac asigură servicii de ferry peste Dunăre, în Galați și între România și Ucraina (Isaccea-Orlivka). Cel de-al treilea segment al afacerii, operațiunile portuare, sunt desfășurate în terminale din portul Constanța și din porturi dunărene.

TTS deține 481 unități fluviale cu o capacitate de aproape 800 mii tone, opt macarale plutitoare, precum și propriile terminale portuare în Constanța și în șapte porturi fluviale dunărene (Galați, Brăila, Oltenița, Giurgiu, Bechet și Turnu Severin în România și Fajsz în Ungaria).

TTS este listată la Bursa de Valori București din 14 iunie 2021, după derularea unei oferte publice inițiale secundare prin care acționarii societății au vândut 50% din acțiuni, pentru 288 milioane lei (58,5 milioane euro). În șapte luni de la listare, investitorii de la Bursa de Valori București au tranzacționat aproape 7 milioane de acțiuni TTS.