Cautare
, Contributor

Casă de vedetă |
|

Tommy Hilfiger părăsește castelul Paterno

Designerul Tommy Hilfiger și-a vândut proprietatea de nouă hectare din Greenwich, Connecticut, pentru 47,5 milioane de dolari. Familia Hilfiger, care a cumpărat proprietatea în 2010, pentru aproape 32 de milioane de dolari, urmează să se mute în Palm Beach, Florida.  
Tommy Hilfiger and his wife, Dee, have sold their 22-acre estate in Greenwich, Connecticut for $47.5 million.

Cunoscută ca Château Paterno (a nu se confunda cu Paterno Castle din Hudson Heights, New York, ridicat în 1905), clădirea a fost construită în 1939 de magnatul imobiliarelor Charles Vincent Paterno după planurile arhitectului Greville Rickard. Paterno a emigrat din Italia în SUA după ce un cutremur a avariat o clădire la care lucra tatăl său. A absolvit medicina la Universitatea Cornell, dar nu a practicat-o niciodată, preluând afacerea imobiliară a familiei. În 1918, Paterno deținea 75 de clădiri în New York, care adăposteau nu mai puțin de 28.000 de persoane.

Înainte să fie achiziționat de Hilfiger, Château Paterno a fost deținut de colecționarul de artă Joseph Hirshhorn și a găzduit nu mai puțin de 6.000 de sculpturi și picturi din secolele 19 și 20. Născut în Letonia, Hirshhorn a început să lucreze pe Wall Street ca „băiat bun la toate”. La 17 ani a devenit broker, ajungând să câștige 168.000 de dolari pe an – se întâmpla în 1916. A investit în artă, aur, petrol și în minele de uraniu din Canada, sursa principală a averii sale. În 1929, și-a vândut tot portofoliul de acțiuni pentru patru milioane de dolari, cu trei luni înainte ca bursa să se prăbușească. Hirshhorn a locuit în Château Paterno din 1961 până în 1976.

„Clădirea este în stilul american impunător al anilor ’20 și ’30, când americanii călătoreau în Europa și se întorceau cu tot soiul de idei năstrușnice din Toscana sau Franța. Exteriorul este inspirat de castelele din Normandia, iar interiorul este specific conacelor rurale britanice, cu tușe de gotic franțuzesc”, declara Tommy Hilfiger pentru Architectural Digest la data achiziționării castelului. Acesta este amplasat în vârful Round Hill, cel mai înalt punct din Greenwich, oferind o vedere unică spre Long Island și, mai departe, către zgârie-norii din Manhattan.

Mixul de stiluri se pare că nu a fost pe gustul designerului, care a supus clădirea unui complex proces de renovare care a durat șase ani. Întrebat cum ar descrie reședința din Greenwich după reamenajare, Tommy Hilfiger a spus că aceasta combină „designul autentic al unui conac englezesc cu acela al unei cabane de vânătoare din Elveția”.

Castelul are o suprafață locuibilă de 1.270 de metri pătrați, cu șase dormitoare, șapte băi mari și trei băi mici. Există nu mai puțin de șase șeminee, geamurile sunt decorate cu vitralii, iar pereții sunt acoperiți cu tapet. Clădirea are cinematograf și o cramă cu sală de degustare de vinuri. Dormitorul principal are două băi, două dressinguri și un birou privat. Fiecare dormitor este deservit de propria baie, iar camerele de la parter dau spre grădină.

Grădina de nouă hectare, cu sculpturi vegetale, a trecut și ea printr-un proces de reamenajare și arată astăzi ca un parc. Alte dotări ale proprietății sunt piscina, o grădină de trandafiri cu fântână, seră, bazin Koi, teren de tenis și o clădire-anexă pentru oaspeți.

Anul trecut, Tommy Hilfiger a reușit să-și vândă penthouse-ul pe care l-a deținut în hotelul Plaza din New York. Spectaculosul apartament, de aproape 600 de metri pătrați, era pe piață din 2008, prețul inițial dorit de designer fiind de 80 de milioane de dolari. După 11 ani de așteptare, penthouse-ul și-a schimbat proprietarul pentru 33,25 de milioane de dolari.

În vârstă de 69 de ani, Tommy Hilfiger și-a vândut afacerea în 2006 pentru 1,6 miliarde de dolari, dar este în continuare directorul de creație al brandului, postură din care supervizează întreg procesul creativ. Hilfiger are șapte copii din două căsnicii – cu actuala soție, antreprenoarea și designerul Dee Ocleppo, este căsătorit din 2008.

Foto profimediaimages.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii