
Frații Della Valle au spus recent într-o declarație că holdingul lor va plăti 40 de dolari pentru fiecare acțiune a Tod’s Group, evaluând astfel compania la 1,32 miliarde de dolari, potrivit Business of Fashion.
Familia fondatoare a mărcii italiene și cel mai mare acționar în Tod’s a spus că va investi până la €338 de milioane pentru a cumpăra acțiunile altor investitori și pentru a o controla cât mai mult, cu obiectivul revigorării acesteia. Oferta este egală cu prețul pe care l-a stabilit compania la momentul listării ei, în anul 2000.
Ca alte mărci italiene care au făcut averi uriașe din manufactură, Tod’s are dificultăți în ultimii ani de a fi atractivă pentru cumpărătorii mai tineri de produse de lux. Faimoasă pentru mocasinii Gommino, marca Tod’s a lansat în 2017 o strategie de revigorare, însă pandemia i-a spulberat eforturile.
Anul trecut vânzările grupului și-au revenit cu aproape 40%, înregistrând creștere după cinci ani consecutivi de declin. “Obiectivul este să creștem valoarea fiecărei mărci individuale a grupului, făcându-le pe fiecare puternic vizibile și dându-le autonomie operațională,” au declarat frații Della Valle. they said in the statement.
Tod’s a crescut la ce este astăzi de la un atelier de manufacturat pantofi creat la finalul secolului trecut de bunicul fraților Della Valle. Mărcile grupului includ astăzi Roger Vivier, Hogan și Fay.
Rolul LVMH
Frații Della Valle, care dețin direct și indirect 64.45% din Tod’s, vor deschide o ofertă pentru achiziționarea a încă 25.55% din acțiunile companiei prin compania-holding DeVa Finance S.r.l. Restul de 10% este deținut de Delphine SAS, parte a grupului LVMH.
Delphine a semnat un acord cu frații potrivit căruia nu își va diminua cota și va rămâne acționar chiar și după ce grupul iese din oferta publică. Acțiunile se vindeau ieri la 40.6 euro fiecare, un pic peste prețul oferit de frați.
De la valoarea de €145 per acțiune din 2013, acțiunile grupului au avut performanțe slabe în anii recenți. Prețul actual per acțiune Tod’s este mai jos cu 32% față de anul trecut și mai mic în comparație cu cel al Salvatore Ferragamo, altă marcă italiană de lux care se află în dificultate, deținută de LVMH.