Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Toate conturile Revolut vor intra sub licența UE, în Lituania. Termeni și condiții noi

Finetech-ul Revolut şi-a anunţat utilizatorii că de astăzi toate conturile din afara Marii Britanii vor fi transferate sub licența pentru bani electronici din Uniunea Europeană, respectiv cea pe care o deține startup-ul  în Lituania.
revolut-card

„Cu aproximativ 18 luni în urmă, ni s-a acorda o licență de monedă electronică în Lituania. Aceasta este aceeași licență pe care o avem și în Marea Britanie. Am făcut această mutare pentru că am dorit să ne asigurăm că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit.

Începând de astăzi, mutăm clienții din Europa Centrală și de Est către noua noastră entitate europeană. Nu vă faceți griji, nu trebuie să faceți nimic. Vom avea grijă de toate și vă vom contacta din nou imediat ce am făcut comutatorul.

Această mișcare vă va asigura că puteți continua să utilizați Revolut, mai departe, indiferent de rezultatul Brexit”, se arată într-un mail transmis joi de Revolut utilizatorilor.

Noua licenţă nu acceptă ca document de verificare a identității permisul de conducere și de aceea utilizatorilor li s-a cerut să înregistreze în aplicație un alt document – carte de identitate, pașaport sau permis de rezidență.

Termeni şi condiţii noi

Noile condiţii sunt în mare măsură identice cu termenii și condițiile existente în Marea Britanie, apar doar câteva modificări cerute de legislaţia din Lituania.

-Entitatea Revolut cu care utilizatorii vor relaţiona va fi Revolut Payments UAB, o instituție de monedă electronică autorizată de Banca Lituaniei. „Această entitate are permisiunile echivalente ca entitatea noastră din Marea Britanie (Revolut Ltd) și a paşportat aceste permisiuni în toată Europa”, transmite Revolut.

-Dacă aveți vreodată nevoie să faceți o reclamație cu privire la serviciul nostru, puteți face acest lucru prin intermediul Băncii Lituaniei.

-Legea care reglementează termenii și condițiile va fi legea lituaniană, iar instanțele care au competența să audieze cererile vor fi instanțele lituaniene. În unele circumstanțe, este posibil să aveți dreptul de a formula o cerere judecătorească în propria țară în conformitate cu legile țării respective.

„Acești termeni și condiții se vor aplica automat odată ce vă transferăm entității noastre lituaniene”, potrivit Revolut.

IBAN-ul pe care utilizatorii îl folosesc în prezent pentru a primi plăți SWIFT și EUR SEPA se va schimba, utilizatorii urmând să fie anunţați imediat ce detaliile vor fi actualizate în aplicație.

După ce au primit noul IBAN, utilizatorii trebui să transmită aceste noi detalii către angajatori, prietenii sau familia pentru a putea primi transferuri în contul Revolut.

Revolut, dincolo de primul milion

Fintech-ul britanic Revolut continuă să înregistreze creșteri record pe piața locală. În luna februarie a acestui an, anunța că a depășit un milion de utilizatori în România, țara noastră fiind, în prezent, a treia cea mai mare piață pentru companie, după Marea Britanie și Franța.

De la lansarea Revolut pe piața locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacții, cu o valoare totală ce depășește 3,8 miliarde de euro. Deși imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zilnic, peste 60% dintre tranzacții fiind efectuate în țară, la diferiți comercianți.

Cum a ajuns, însă, Revolut, la 1 milion de utilizatori pe piața locală? Fără niciun buget de marketing și cu provocări foarte mari, Revolut a încheiat primul an pe piața românească cu un număr total de 140.000 de utilizatori, depășind așteptările cu un număr aproximativ de 40.000 de clienți, de atunci, creșterea fiind una exponențială, explică Irina Scarlat, Head of Growth CEE Revolut, care adaugă că cel mai mare rol în creșterea numărului de utilizatori l-a jucat produsul în sine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii