FacebookTwitterLinkedIn

Clădirea de birouri de la Piața Victoriei, Țiriac Tower, s-a inaugurat astăzi, 17 mai, în prezența lui Ion Țiriac. Clădirea acoperă o suprafață totală utilă de 16.364 mp, iar în prezent a ajuns la un grad de închiriere de 95%. La un preț mediu al chiriei de cca 20 euro/mp, Țiriac Tower ar putea genera venituri anuale de până la 3,8 milioane de euro.

“Este începutul unei ere a diviziei Țiriac Imobiliare, care se va desfășura în următorii ani începând cu Bucureștiul și continuând cu Timișoara, Brașov și alte localități mai mici. De ce imobiliare? Pentru că România este, după 32 de ani, încă în urmă cu dezvoltările imobiliare moderne”, a declarat Ion Țiriac. El a mai precizat că beneficiile obținute de pe urma acestui imobil de birouri vor merge către Fundația Internațională Țiriac, creată acum 10 ani cu scopuri caritabile și sportive. 

Investiția totală în clădire s-a ridicat la 40 de milioane de euro, iar peste 7%, adică 3 milioane de euro, au mers către soluțiile inovatoare și verzi ale proiectului. Astfel, clădirea asigură parcări pentru biciclete, vestiare cu dușuri, stații de alimentare pentru mașinile electrice sau hibrid, iar parcarea este în întregime subterană, prin amenajarea a cinci niveluri. 

Totodată, reprezentanții companiei au anunțat că 86% din totalul deșeurilor provenite din construcție au fost reciclate, 52% din valoarea totală a materialelor utilizate au fost achiziționate de la o distanță de cel mult 500 km față de amplasamentul proiectului și 36% din conținutul total al materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate. 

Dintre chiriași se numără companii din IT, farma, asigurări, imobiliare și servicii. Chiriașul ancoră este Allianz-Țiriac, care ocupă trei etaje din cele 12, la care se adaugă companii precum Novo Nordisk Farma, Forty Management, Cushman & Wakefield Echinox, R Systems și United Media Services.