FacebookTwitterLinkedIn

Ion Țiriac a declarat, la inaugurarea clădirii de birouri Țiriac Tower, că dorește să folosească în jur de 150 de milioane de euro, bani de la Fundația Internațională Țiriac, pentru dezvoltarea pe mai departe a proiectelor sale de la Otopeni. Aici se va construi un hotel, iar lângă patinoarul Allianz-Țiriac Arena este programată o piscină denumită după sportiva Camelia Potec, o sală de gimnastică, un stadion de tenis, o academie de tenis cu 30 de terenuri și o sală polivalentă multifuncțională. 

“Tot Țiriac Imobiliare se va ocupa și de aceste proiecte”, a precizat omul de afaceri.

În paralel, se lucrează la finalizarea proiectului imobiliar rezidențial Stejarii 2. Țiriac urmează să livreze în septembrie anul acesta și faza a doua a complexului amplasat în nordul Bucureștiului, care cuprinde 198 de apartamente destinate închirierii. Investiția presupune un buget de circa 50 de milioane de euro. 

Alte două proiecte rezidențiale sunt pregătite în această perioadă de divizia de imobiliare Țiriac, în Brașov și Timișoara. “Cred că încă pentru 20 de ani de acum încolo, segmentul imobiliarelor va fi profitabil”, a adăugat Țiriac.

Următorul proiect va fi realizat la Brașov pe terenul de 2,5 hectare al unei foste fabrici din zona Hărman, unde inițial plănuia construirea unui concept de retail. Potrivit lui Petru Văduva, CEO-ul Țiriac Holding, pasul următor este depunerea actelor pentru obținerea autorizațiilor de construcție, urmând ca lucrările să înceapă, cel mai probabil, abia anul viitor. 

Tot un proiect rezidențial se va construi și la Timișoara, în locul fostului Abator Orășenesc, unde se vor ridica blocuri destinate sectorului mid-high. Proiectul din Timișoara se va dezvolta după cel de la Brașov.

“Vom depune autorizația de construcție pentru ambele proiecte anul acesta. Vom construi în funcție de cât ne dau voie primăriile și piața. Depinde foarte mult de normele urbanistice și de ce acceptă primăria. Explorăm să vedem ce putem construi, dar e vorba de sute de apartamente. Credem că într-un an și jumătate vom obține autorizația de la Brașov și în maxim doi ani și la Timișoara”, a declarat Petru Văduva, CEO Țiriac Holding.

În București, Țiriac Imobiliare mai deține un teren lângă Pasajul Grant, unde încă nu s-a stabilit cu exactitate ce se va construi. Este vorba de terenul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), care a fost deja demolată.

Ion Țiriac a declarat că și-ar dori să ridice cea mai înaltă clădire din țară, un turn cu 50 de etaje, dar consilierii îi spun “că nu este momentul.”

Țiriac Imobiliare a vândut în martie un teren de 14,5 hectare în nordul Timișoarei către retailerul Dedeman, care va construi acolo un nou magazin.