FacebookTwitterLinkedIn

Primăria din Timișoara a anunțat că a câştigat proiectul de achiziţie a unor mijloace de transport mai puţin poluante (troleibuze) necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în oraș, prin fonduri PNRR. Este vorba de peste 80 de milioane de lei din care se vor cumpăra 25 de troleibuze.

„Tocmai am fost anunțați că proiectul nostru de cumpărare a 25 de troleibuze și realizarea a 49 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, prin fonduri europene PNRR a fost declarat câștigător”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

„Într-o săptămână am reușit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timișoara cu unele moderne și nepoluante. Cu proiectele deja în derulare și cele două câștigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timișoara, în total 150 vehicule. Toate electrice”, a adăugat el.

Datorită acestor finanţări europene, sunt deja în derulare contracte pentru 23 de tramvaie Bozankaya şi 44 de autobuze electrice, iar în faza de contractare 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne şi 33 troleibuze cu motor electric.