FacebookTwitterLinkedIn

Samuel Garcia, guvernatorul statului mexican Nuevo Leon, a anunțat că Tesla şi furnizorii săi vor investi în următorii doi ani 15 miliarde de dolari într-o fabrică aflată încă în construcţie, triplu faţă de suma anunţată iniţial de oficialii mexicani.

În martie, şeful Tesla, Elon Musk, anunţase că firma va deschide o gigafabrică în nordul statului Nuevo Leon, ca parte a planurilor producătorului de vehicule electrice de a se extinde pe plan global, transmite Reuters.

La acel moment, Musk nu a dat detalii privind investiţia Tesla, dar oficialii mexicani au spus că fabrica va implica o investiţie de cinci miliarde de dolari.

“Doar Tesla şi furnizorii săi vor genera o investiţie de 15 miliarde de dolari în doi ani. Această sumă enormă va necesita mai multe cheltuieli din partea statului pe partea de autostrăzi şi alte lucrări publice”, a declarat guvernatorul Samuel Garcia.

Înainte de anunţul Tesla din acest an, producătorii auto BMW, General Motors şi Ford au anunţat că au planuri de a produce vehicule electrice în Mexic.