FacebookTwitterLinkedIn

Pentru Model Y, Model X și Model S, prețurile au scăzut cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile după ce livrările din primul trimestru au ratat așteptările pieței, potrivit Reuters.

Producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a scăzut prețurile pentru varianta de bază Model Y la 42.990 de dolari, iar variantele cu autonomie și performanțe mai mari sunt acum la prețuri de 47.990 de dolari și, respectiv, 51.490 de dolari, potrivit site-ului companiei.

Versiunea de bază a Model S costă acum 72.990 dolari, iar o altă variantă costă 87.990 dolari. Varianta de bază Model X costă acum 77.990 dolari, iar altă variantă are un preț de 92.900 dolari. Tesla America de Nord a mai spus într-o postare pe X că va pune capăt beneficiilor programului de recomandare pe toate piețele, după 30 aprilie.

Programul de recomandare permite cumpărătorilor să obțină stimulente suplimentare prin recomandări de la clienții existenți, o strategie folosită de mult timp de producătorii auto tradiționali pentru a crește vânzările.

Musk a amânat o călătorie planificată în India, unde urma să se întâlnească cu prim-ministrul Narendra Modi și să anunțe planuri de a intra pe piața din Asia de Sud, potrivit Reuters, care a relatat, citând o notă internă, că producătorul de vehicule electrice concediază mai mult de 10% din forța sa de muncă globală.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania