FacebookTwitterLinkedIn

Google le transmite angajaților că dezbaterile politice interne sunt interzise, după ce a dat afară 28 de oameni, dintr-un motiv similar.

Corporația americană nu mai vrea ca proprii angajați să creadă că au un cuvânt de spus în deciziile conducerii – o politică pe care acum regretă că a încurajat-o în urmă cu mai mulți ani – și impune reguli stricte în acest sens. Angajații companiei americane nu mai au voie să dezbată subiecte politice, care crează disensiune internă, le-a transmis șeful Google, Sundar Pichai.

Pichai, al cărui scaun a început să se clatine după pașii greșiți făcuți de companie în special în ceea ce privește inteligența artificială, spune că Google este „o afacere și nu un loc în care să acționezi într-un mod care perturbă colegii sau îi face să se simtă nesiguri”. Mesajul șefului Google vine după ce, în urmă cu câteva zile, au concediați afară 28 de oameni care au protestat împotriva contractelor cu guvernul israelian, blocând timp de 10 ore birourile unora dintre managerii companiei.


Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania