Potrivit reprezentanților companiei, modernizarea liniei de finisare s-a făcut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, care aduc îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța în muncă și protectia mediului, calitatea produselor și eficiența procesului. Capacitatea anuală de producție a liniei este de 60.000 de tone de țevi OCTG cu lungimi de până la 14 metri, cu conexiuni atât API cât și conexiuni proprietare Ternaris. Aceste tipuri de țevi sunt utilizate în activitățile de exploatare din industria de petrol și gaze din întreaga lume.
“Peisajul industrial se schimbă radical cu fiecare nouă tehnologie implementată în fabricile noastre, atât prin asigurarea unor condiții optime de ergonomie și siguranță pentru angajați, cât și prin reducerea impactului activităților asupra mediului înconjurător. De asemenea, clienții au garanția calității produselor și au toate informatiile despre produs disponibile în format digital, simplu de utilizat și la îndemâna tuturor, ceea ce le crește eficiența operațiilor la sondă”, declară Mihaela Popescu, președinte Tenaris Silcotub.
Retehnologizarea liniei de finisare a țevilor OCTG este cea mai recentă investiție finalizată de Tenaris Silcotub pe parcursul ultimului an, în unitățile sale de producție din Zalău, Călărași și Câmpina. Valoarea totală a investițiilor se ridică, potrivit reprezentanților companiei, la peste 17 milioane de dolari pe parcursul ultimelor 12 luni. În cei 15 ani de prezență în România, investițiile realizate de Tenaris se ridică la peste 460 de milioane de dolari.
În anul 2018, Tenaris Silcotub a realizat o cifră de afaceri de 555 de milioane de dolari, în creștere cu circa 18% față de 2017, când cifra de afaceri a companiei a fost de 470 de milioane de dolari.
“Producţia de oţel a Silcotub a crescut substanțial în ultimii trei ani. Cifra de afaceri a fost pozitivă, am închis anul trecut cu 555 milioane de dolari, însă datele finale nu sunt publice. De când suntem în România, nivelul investițiilor a fost de aproape jumătate de miliard de dolari”, a mai precizat Mihaela Popescu.
Tenaris Silcotub este unul dintre cei mai mari exportatori din țară, aproximativ 80% din vânzările sale anuale de circa 450.000 de tone fiind destinate exporturilor pe 5 continente. În România, compania este activă în principal pe piața industriei de petrol și gaze – cu țevi OCTG și servicii furnizate clienților precum OMV Petrom -, auto-moto – prin componente speciale pentru airbaguri și alte aplicații – și în sectorul energetic – prin țevi cazane utilizate în centralele termo-electrice.
KPMG: Industria auto intră în „furtuna perfectă” a schimbării și incertitudinii