FacebookTwitterLinkedIn

Mihail Fridman, Petr Aven şi German Khan renunță la funcţiile deţinute în cadrul Genesis Philanthropy Group (GPG), după ce au fost afectaţi de sancţiuni în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

„Pentru a permite grupului să rămână fidel misiunii sale şi să construiască pe bazele pe care le-am creat în ultimii 15 ani, toţi trei au demisionat din consiliu”, potrivit unui comunicat al grupului, transmite AFP.

Cei trei oligarhi evrei au fost afectaţi de sancţiunile internaţionale din cauza suspiciunilor cu privire la legăturile cu preşedintele Rusiei. Mihail Fridman, născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, şi Petr Aven, născut în Rusia, au negat „orice legături financiare sau politice” cu preşedintele Vladimi Putin.

GPG a indicat că misiunea sa este, printre altele, „să consolideze identitatea evreiască printre evreii vorbitori de limbă rusă din întreaga lume şi să promoveze înţelegerea între evreii care trăiesc în Israel şi în diaspora”.

GPG a promis zece milioane de dolari pentru a-i ajuta pe evreii „afectaţi de criza din Ucraina”.

Preşedintele consiliului de administraţie al organizaţiei, Ghenadi Gazin, a spus că îşi păstrează funcţia şi că demisiile nu vor afecta angajamentele grupului Genesis.