FacebookTwitterLinkedIn

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat că nivelul radiaţiilor este parametrii normali, radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional, iar ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10:00.

Tanczos Barna: „Radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional. Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10.

În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate lucrează non-stop astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei”, conform Agerpres.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, a fost lovită în timpul nopţii de joi spre vineri de bombardamentele ruse. Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare.